Amgen Inc., și/sau societățile sale afiliate, AMGEN ROMÂNIA S.R.L., și partenerii care poartă aceeași marcă comercială (denumite colectiv „Amgen”, „noi” sau „al nostru/a noastră/ai noștri/ale noastre”) se obligă să respecte regulile de protecție a datelor și informațiile dvs. personale.

Această Declarație de confidențialitate descrie practicile Amgen de protecție a datelor personale.

Dacă sunteți profesionist în domeniul medical, vă rugăm să citiți Declarația privind protecția datelor cu caracter personal pentru profesioniștii din domenul medical.

Amgen va utiliza datele dvs. cu caracter personal în conformitate cu cerințele legale aplicabile.

Încurajăm toți utilizatorii site-ului nostru să citească cu atenție această Declarație de protecție a datelor personale pentru a afla mai multe despre politicile și practicile pe care le-am dezvoltat pentru protejarea informațiilor cu caracter personal, inclusiv a informațiilor cu caracter personal referitoare la starea de sănătate, și pentru a înțelege mai bine relațiile noastre cu terții care ar putea avea acces la aceste informații.

 • I. Colectarea, utilizarea și divulgarea informațiilor personale

  1. Informații despre participanții la studii clinice

   Pentru orice întrebări referitoare la participarea dvs. la un studiu clinic, contactați Investigatorul Principal al studiului și/sau consultați Consimțământul Informat și alte documente ale studiului, care v-au fost furnizate.

  2. Informații despre pacienți

   În cazul în care contactați Amgen cu referire la experiența dvs. de participare în cadrul unuia dintre programele noastre de suport al pacienților sau de utilizare a unuia dintre produsele sau serviciile noastre, inclusiv pentru a raporta un eveniment advers („efect secundar”) ori un defect sau o problemă legată de calitatea produsului Amgen pe care l-ați primit, vă putem solicita anumite aspecte, inclusiv inițialele pacientului, vârsta şi sexul său și numele medicului curant. Putem folosi informațiile pe care le furnizați în cadrul rapoartelor transmise către agențiile de reglementare, conform cerințelor legii (de ex., Administrația Federală pentru Alimente și Medicamente din S.U.A.; Agenția Europeană a Medicamentelor) și/sau în scopuri de asigurare a calității sau suportului, în legătură cu programele administrate. De asemenea, putem folosi informațiile pentru a contacta medicul curant în scop de urmărire a unui eveniment advers („efect secundar”) care implică utilizarea produsului nostru.

   Putem divulga informațiile dvs. personale către terțe părți care activează în numele nostru, precum operatorii centrului nostru telefonic și alte entități care ne asistă în a răspunde la și a prelucra solicitările dvs. și rapoartele privind experiența dvs. cu produsele.

  3. Informații despre profesioniștii din domeniul medical și personalul acestora

   Dacă sunteți un profesionist din domeniul medical, vă rugăm să citiți Declarația privind protecția datelor cu caracter personal pentru profesioniștii din domeniul medical.

  4. Informații despre utilizatorii paginii noastre de internet

   Toți utilizatorii paginii noastre de internet

   Informațiile personale, așa cum sunt utilizate în contextul acestei declarații, se referă la orice informații care vă identifică sau care pot fi utilizate pentru a vă identifica, precum numele, adresa, numărul de telefon și adresa de e-mail.

   Prin utilizarea paginii noastre, confirmați că ați citit această Declarație privind protecția datelor și că sunteți de acord cu Termenii de utilizare.

   Procesarea de către Amgen a informațiilor dvs. personale se bazează pe oricare dintre următoarele temeiuri legale: (A) scopuri comerciale legitime, (B) situațiile în care ați furnizat un consimțământ, (C) așa cum este necesar pentru a respecta obligațiile Amgen legale și de reglementare și (D) așa cum este necesar pentru a executa un contract sub a cărui incidență vă aflați.

   Scopurile comerciale legitime ale Amgen Activități de prelucrare
   • Activitățile comerciale și științifice ale Amgen
   • Promovarea și evaluarea produselor și serviciilor Amgen
   • Pentru a ne îmbunătăți înțelegerea modului în care sunt utilizate produsele noastre în tratamentul bolilor pentru care sunt comercializate.
   • Pentru a crea colecții de date ce vor fi utilizate în scopuri comerciale ale Amgen, inclusiv cercetare, îmbunătățirea produselor și analizelor noastre, care să ne ajute să ne perfecționăm serviciile. Astfel de colecții de date pot, în unele situații, să derive dintr-o asociere a informațiilor personale pe care ați ales să le furnizați pe pagina noastră de internet cu cele ale altor utilizatori ai paginii de internet.
   Respectarea obligațiilor legale și de reglementare
   • În scopuri legate de raportare a siguranței și reglementare a farmacovigilenței; în cazul în care contactați Amgen cu referire la experiența dvs. de utilizare a unuia dintre produsele noastre, putem include informațiile pe care le furnizați în cadrul rapoartelor de siguranță pe care suntem obligați să le întocmim pentru agențiile de reglementare (de ex., Administrația Federală pentru Alimente și Medicamente din S.U.A. sau Agenția Europeană a Medicamentelor). De asemenea, putem folosi informațiile pentru a contacta medicul curant în scop de urmărire a unui eveniment advers care implică utilizarea produsului nostru.
   Consimțământ
   • Pentru a vă facilita accesul la serviciile online ale Amgen, precum chestionare, sondaje privind starea de sănătate, instrumente de gestionare a îngrijirii, evaluări ale calității îngrijirii sau alte evenimente online.
   • Pentru a vă facilita participarea în cadrul unui forum de discuții sau al unor întâlniri virtuale de discuții ale Amgen.

   Păstrăm înregistrarea adresei IP a computerului dvs. Vom putea să asociem o anumită adresă IP cu dvs. personal doar dacă ne-ați furnizat informații personale de identificare, în timpul utilizării paginii noastre de internet. Putem utiliza adresa IP a computerului dvs. pentru a păstra comunicarea cu dvs. pe măsură ce navigați pe pagina noastră de internet și pentru a personaliza conținutul acesteia.

   Colectăm informații despre utilizarea paginii noastre de internet de către dvs. prin intermediul fișierelor temporare (cookies). Vom putea să asociem aceste informații cu dvs. personal doar dacă ne-ați furnizat informații personale de identificare, în timpul utilizării paginii noastre de internet. Putem utiliza datele pe care le obținem prin intermediul utilizării fișierelor temporare:

   • pentru a personaliza experiența dvs. cu pagina de internet, anticipând informațiile și serviciile care pot prezenta interes pentru dvs.;
   • pentru a îmbunătăți funcționarea paginii noastre de internet, monitorizând traficul în zonele populare și pentru a modifica serviciile și informațiile pe care le furnizăm pentru a veni în întâmpinarea cererii clienților; și
   • în scopuri comerciale, inclusiv operarea paginii noastre de internet, precum și analize ale cercetării și produselor, pentru a ne ajuta să ne comercializăm mai bine produsele.

   Pentru mai multe informații privind utilizarea fișierelor temporare de către Amgen, vă rugăm să consultați POLITICA PRIVIND FIȘIERELE TEMPORARE (Cookie Policy).

   Persoanele care se înregistrează pentru a utiliza informațiile și serviciile noastre online
   În cazul în care alegeți să vă înregistraţi pentru a utiliza informațiile și serviciile noastre online, putem, de asemenea, colecta și utiliza informațiile personale pe care ni le oferiți (precum numele și detaliile dvs. de contact) pentru a vă trimite un e-mail de confirmare a înregistrării dvs. și pentru a vă răspunde la întrebări. La solicitarea dvs., putem, de asemenea, să vă trimitem e-mail-uri cu informații pe care le considerăm a fi de interes pentru dvs., inclusiv informații despre produsele și serviciile noastre.

   Persoanele care participă la serviciile noastre online interactive
   În cazul în care alegeți să participați la serviciile noastre online interactive (inclusiv chestionare privind starea de sănătate și instrumente de gestionare a îngrijirii), vom colecta informațiile personale pe care alegeți să le divulgați (care pot include informații despre starea de sănătate) și le vom analiza pentru a descoperi noi aspecte care ar putea să ne ajute să înțelegem mai bine modul în care produsele noastre sunt utilizate în gestionarea bolilor pentru care acestea sunt comercializate. Deși informațiile pe care le furnizați prin intermediul acestor servicii interactive nu vă pot identifica, le putem asocia cu alte informații pe care ni le puneți la dispoziție în alte zone ale paginii noastre de internet, care vă identifică. Putem combina aceste informații cu cele ale altor utilizatori ai paginii de internet pentru a crea date sumare pe care le vom utiliza în scopurile noastre comerciale, inclusiv de cercetare și analiză pentru perfecționarea produselor noastre și pentru a ne ajuta să ne comercializăm mai bine produsele noastre.

  5. Informații despre persoanele care aplică pentru un loc de muncă

   Puteți consulta locurile de muncă de pe pagina noastră de internet și puteţi alege să aplicați pentru posturile vacante. Pentru detalii suplimentare referitoare la informațiile personale care pot fi colectate în cadrul aplicării pentru un loc de muncă, vă rugăm să vizitați Declarația Amgen privind protecția datelor online în domeniul carierelor, la adresa: https://careers.amgen.com/

  6. Informații despre alte persoane

   În cazul în care sunteți un profesionist din domeniul medical sau o organizație din domeniul sănătății, este responsabilitatea dvs. să obțineți autorizația și consimțământul pacientului dvs. de a furniza informațiile sale personale referitoare la starea de sănătate către Amgen prin intermediul paginilor noastre de internet. Aceste aspecte se aplică, de asemenea, în situația în care introduceți informații personale în numele altcuiva; adică, în cazul în care sunteți un tutor/îngrijitor. Prin transmiterea oricăror astfel de informații, declarați și garantați că ați obținut autorizația pacientului de a face acest lucru. Vă rugăm să rețineți că informațiile pacientului nu pot fi divulgate în forumurile de discuții sau în cadrul întâlnirilor virtuale de discuții ale Amgen.

  7. Informații divulgate către agenți și furnizori

   Avem relații cu diverși agenți și furnizori care ne ajută să concepem și să întreținem sistemele de operare și securitatea calculatoarelor noastre, să răspundem la e-mail-urile și solicitările clienților, să analizăm datele noastre și să creăm promoții speciale. Nu autorizăm agenţii şi furnizorii noştri să utilizeze informaţiile privind clienţii noştri în niciun scop în afara relației noastre contractuale cu aceştia.

  8. Transferuri în străinătate

   Amgen este o companie multinațională, cu sediul în Statele Unite. Amgen întreține centre de date în toată lumea, inclusiv în Uniunea Europeană și Statele Unite. Amgen poate prelucra informațiile personale din cadrul bazelor de date globale, care pot fi accesate de către personalul autorizat al Amgen, la nivel mondial.

   Transferurile în exteriorul Europei sunt efectuate în conformitate cu legile aplicabile privind protecția datelor și în temeiul uneia dintre următoarele măsuri de protecție enumerate mai jos. Indiferent unde sunt colectate sau prelucrate informațiile dvs. personale, Amgen va respecta și se va asigura că furnizorii de servicii respectă măsurile de protecție la nivel administrativ, tehnic și fizic, pentru a proteja informațiile referitoare la dvs.

   Destinatari ai datelor cu caracter personal Măsuri de protecție utilizate pentru a transfera informațiile personale către țări nedeclarate ca fiind adecvate de către Comisia UE Informații suplimentare
   Grupul de companii Amgen Regulile corporative obligatorii Amgen (Binding Corporate Rules – BCRs) Pentru informații despre regulile corporative obligatorii ale Amgen (BCRs) sau pentru a depune o plângere în legătură cu prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal care încalcăregulile corporative obligatorii, vă rugăm să vizitați: http://www.amgen.com/bcr/
   Furnizorii care prelucrează datele cu caracter personal în conformitate cu instrucțiunile Amgen. Modele de contractl (clauze contractuale standard) într-o formă aprobată de către Comisia UE Pentru informații despre Modelele de Contract, inclusiv despre conținutul acestora, vă rugăm să vizitați: https://commission.europa.eu/publications/standard-contractual-clauses-international-transfers_en

   Pentru mai multe informații despre modul de utilizare de către Amgen a Modelelor de Contract, contactați Biroul Amgen de protecție a datelor la adresa privacy@amgen.com
 • II. Legături (Link-uri) către ale pagini de internet

  Paginile de internet ale Amgen conțin legături (link-uri) către alte pagini de internet despre care noi considerăm că ar putea fi utile și informative pentru dvs. Vă rugăm să rețineți, totuși, că nu susținem sau recomandăm conținutul sau serviciile acestor pagini și nu suntem responsabili pentru practicile de protecție a datelor ale acestor pagini. Vă încurajăm să conștientizați și să citiți politica privind protecția datelor aferentă fiecărei pagini pe care o vizitați. Rețineți că enunțurile din cadrul acestei Declarații privind protecția datelor se aplică exclusiv informațiilor colectate de către Amgen.

 • III. Pagini de internet care poartă aceeași marcă comercială

  Informațiile dvs. personale vor putea fi accesate exclusiv de către Amgen și terțe părți care prelucrează informații personale conform instrucțiunilor Amgen, în calitate de procesatori de date. Este posibil să folosim terțe părți pentru a furniza servicii și informații pe paginile noastre de internet și putem furniza unele servicii care poartă aceeași marcă comercială în parteneriat cu alte terțe părți cu care Amgen colaborează (de exemplu, alte companii farmaceutice), cu condiția ca dvs. să fi consimțit la o astfel de utilizare. Divulgarea și utilizarea informațiilor personale de către terțe părți care activează conform instrucțiunilor Amgen sunt reglementate de acorduri care prevăd ca informațiile personale să fie protejate în mod adecvat.

  Pe o pagină care poartă aceeași marcă comercială, veți vedea afișate pe ecran atât logo-ul Amgen cât și logo-ul partenerului care poartă aceeași marcă comercială. Pentru a accesa serviciile disponibile pe o pagină care poartă aceeași marcă comercială este posibil să fie necesar să completați un nou formular de înregistrare online, iar aceste informații de înregistrare pot fi partajate cu partenerii Amgen care poartă aceeași marcă comercială.

  Acolo unde legile, regulile și reglementările aplicabile prevăd acest lucru, vom divulga informațiile personale autorităților de reglementare și comisiilor de etică și/sau, în anumite circumstanțe limitate, este posibil să se solicite ca Amgen să facă disponibile informațiile dvs. personale ca urmare a unui ordin judecătoresc, citație, ordin de percheziție, lege sau reglementare.

  Nu vom vinde sau nu vom divulga informații care să vă poată identifica în mod direct sau indirect ori informații personale legate de starea de sănătate pe care le furnizați pe pagina noastră niciunei terțe părți neasociate.

 • IV. Politica noastră referitoare la prelucrarea datelor personale

  Informațiile dvs. personale vor putea fi accesate exclusiv de către Amgen și terțe părți care prelucrează informații personale conform instrucțiunilor Amgen, în calitate de procesatori de date. Este posibil să folosim terțe părți pentru a furniza servicii și informații pe paginile noastre de internet și putem furniza unele servicii care poartă aceeași marcă comercială în parteneriat cu alte terțe părți cu care Amgen colaborează (de exemplu, alte companii farmaceutice), cu condiția ca dvs. să fi consimțit la o astfel de utilizare. Divulgarea și utilizarea informațiilor personale de către terțe părți care activează conform instrucțiunilor Amgen sunt reglementate de acorduri care prevăd ca informațiile personale să fie protejate în mod adecvat.

  Pe o pagină care poartă aceeași marcă comercială, veți vedea afișate pe ecran atât logo-ul Amgen cât și logo-ul partenerului care poartă aceeași marcă comercială. Pentru a accesa serviciile disponibile pe o pagină care poartă aceeași marcă comercială este posibil să fie necesar să completați un nou formular de înregistrare online, iar aceste informații de înregistrare pot fi partajate cu partenerii Amgen care poartă aceeași marcă comercială.

  Acolo unde legile, regulile și reglementările aplicabile prevăd acest lucru, vom divulga informațiile personale autorităților de reglementare și comisiilor de etică și/sau, în anumite circumstanțe limitate, este posibil să se solicite ca Amgen să facă disponibile informațiile dvs. personale ca urmare a unui ordin judecătoresc, citație, ordin de percheziție, lege sau reglementare.

  Nu vom vinde sau nu vom divulga informații care să vă poată identifica în mod direct sau indirect ori informații personale legate de starea de sănătate pe care le furnizați pe pagina noastră niciunei terțe părți neasociate.

 • V. Drepturile / Alegerile dvs. privind protecția datelor (inclusiv Accesarea și corectarea informațiilor personale și reclamații privind protecția datelor)

  • Cum puteți accesa, corecta sau șterge informațiile dvs. personale pe care le prelucrăm?

   Aveți dreptul să solicitați accesarea, corectarea/actualizarea sau ștergerea informațiilor dvs. personale (inclusiv informațiile dvs. privind starea de sănătate). Puteți face o astfel de solicitare în orice moment, contactând responsabilul cu protecţia datelor, la adresa privacy@amgen.com sau să scrieți la adresa: România, Mun. București, sector 1, Sos. București – Ploiești nr. 1, Clădirea A2, etajul 2, cod poștal 013681. Vă vom pune la dispoziție accesul la informațiile pe care le deținem despre dvs., vom corecta/actualiza și/sau șterge acele informații care ne-au fost puse la dispoziție de către un profesionist din domeniul medical ori un client, privitor la un eveniment advers asociat medicamentului.

   Din punct de vedere tehnologic, nu este posibil să ștergem de pe serverele noastre fiecare înregistrare a informațiilor dvs. Necesitatea de a avea copii de siguranță ale sistemelor noastre pentru a proteja informațiile de pierderi accidentale presupune existența unei copii a informațiilor despre dvs. (inclusiv interesele dvs. legate de sănătate), într-o formă care nu poate fi ștearsă, dificil sau imposibil de localizat.

   Cu toate acestea, în situațiile permise de lege, Amgen va șterge informațiile dvs. personale (inclusiv informațiile privind starea de sănătate) stocate în bazele de date pe care Amgen le utilizează în mod activ în scop de cercetare și desfășurare a activităților comerciale zilnice sau cele stocate în alte medii pregătite pentru căutare. În plus, după primirea solicitării dvs. de îndepărtare, vom depune eforturi rezonabile pentru a nu divulga informațiile personale stocate într-un format ce nu poate fi șters, exceptând situaţiile prevăzute de lege.

  • Cum vă puteți exercita dreptul la portabilitatea datelor?

   Conform dreptului la portabilitatea datelor, aveți dreptul de a solicita ca informațiile dvs. personale, furnizate către Amgen, să vă fie puse la dispoziție într-un format structurat, utilizat în mod obişnuit și prelucrabil electronic, sub rezerva anumitor condiții, iar acestea pot fi solicitate contactând Biroul Amgen de protecție a datelor, la adresa privacy@amgen.com.

  • Înaintarea unei reclamații privind protecția datelor către o autoritate de supraveghere. În cazul în care considerați că prelucrarea informațiilor dvs. personale de către Amgen încalcă orice lege, regulă sau reglementare aplicabilă, aveți dreptul de a depune o reclamație la autoritatea locală de supraveghere. Detaliile de contact ale autorității locale de supraveghere pot fi găsite aici: http://ec.europa.eu/newsroom/article29/item-detail.cfm?item_id=612080
 • VI. Cum păstrăm și protejăm informațiile personale

  Păstrăm informațiile dvs. personale într-o combinaţie de fișiere cu format fizic și electronic. Fișierele electronice sunt stocate pe servere operate și întreținute de către Amgen și terțe părți aflate în relații contractuale cu Amgen.

  Ne dorim ca informațiile dvs. personale să rămână în condiții de siguranță cât mai bune posibil. Pentru a asigura integritatea și confidențialitatea informațiilor personale (inclusiv a informațiilor privind starea de sănătate) pe care ni le furnizați, este posibil să folosim practici de criptare, în funcție de necesități. Ca precauție suplimentară de siguranță, toate informațiile personale (inclusiv informații privind starea de sănătate) sunt păstrate în sisteme de securitate echivalente cu un firewall și pe alte dispozitive de siguranță în rețea pentru a preveni accesarea ilegală a acestora.

  Amgen prelucrează informațiile dvs. personale în perioada de timp necesară realizării scopurilor descrise în cadrul acestei Declarații privind protecția datelor și păstrează informațiile dvs. personale conform prevederilor legilor și reglementărilor relevante.

  Criteriile respectate sunt determinate de:

  • Scopul informațiilor personale colectate și realizarea acelui scop.
  • Temeiul în care se efectuează colectarea informațiilor personale: de ex., în cazul furnizării unui consimțământ, îl puteți retrage în orice moment.
  • Perioade de timp obligatorii pentru reținerea informațiilor, prevăzute de cerințele contractuale și de reglementare.
 • VII. Contactați-ne

  Dacă aveți orice întrebări sau comentarii cu referire la această Declarație privind protecția datelor sau doriți să depuneți o reclamație ori să accesați sau să corectați informațiile dvs. personale ori să solicitați mai multe informații privitoare la o anumită activitate de prelucrare, contactați responsabilul cu protecţia datelor, la adresa privacy@amgen.com sau să scrieți la adresa: România, Mun. București, sector 1, Sos. București – Ploiești nr. 1, Clădirea A2, etajul 2, cod poștal 013681.

Actualizat în aprilie 2018.