De peste 40 de ani, Amgen luptă împotriva celor mai dificile boli, oferind medicamente inovatoare pentru milioane de pacienți grav bolnavi din întreaga lume. O cheie a succesului Amgen este angajamentul de a contribui la construirea unei lumi mai bune și mai sănătoase, care își are rădăcinile în misiunea noastră de a servi pacienții. Abordarea noastră se bazează pe patru piloni: Oameni sănătoși, Societate sănătoasă, Planetă sănătoasă și Un Amgen sănătos.

Elementele cheie ale programului:

Cadrul nostru ESG

Oameni

sănătoși

a blue outline of a person with their arms up

Ne concentrăm pe eliminarea barierelor care limitează accesul echitabil la asistență medicală, astfel încât oamenii să poată trăi cele mai sănătoase vieți.

Societate

sănătoasă

a group of people with a light on the side

Ne concentrăm pe construirea unei societăți mai rezistente și mai incluzive la propriul nostru loc de muncă și în comunitățile în care ne desfășurăm activitatea

Planetă

sănătoasă

a blue globe in hands

Acordăm prioritate sustenabilității și urmărim să ne minimizăm impactul asupra mediului pentru a păstra resursele naturale pentru generațiile viitoare.

Un Amgen

sănătos

a blue building with a black background

Respectăm standarde înalte în operațiunile noastre și ne străduim în permanență să reflectăm valorile Amgen în cultura, produsele și strategia noastră.

 • Oameni sănătoși:

  Ne concentrăm pe eliminarea barierelor care limitează accesul echitabil la asistență medicală, astfel încât oamenii să poată trăi intr-un mediu cat mai favorabil.

  În 2023:

  • Am oferit medicamente Amgen eligibile în valoare de 2,5 miliarde de dolari1, gratuit, pacienților neasigurați sau cu asigurare parțială din Statele Unite, prin intermediul Fundației Amgen Safety Net.
  • Am lansat un program pe cinci ani împreună cu World Child Cancer pentru a îmbunătăți viața copiilor cu limfom Burkitt.
  • Am organizat prima noastră acțiune Echitate în Sănătate pentru a sprijini organizațiile nonprofit din comunitate care avansează soluții pentru a îmbunătăți sănătatea pacienților cu boli cardiovasculare din comunitățile de culoare.
 • Societate sănătoasă

  Ne concentrăm pe construirea unei societăți mai rezistente și mai incluzive la propriul nostru loc de muncă și în comunitățile în care ne desfășurăm activitatea.

  În 2023:

  • Dintre angajații care au răspuns la sondajul nostru de implicare la nivel global (Global Engagement Survey), 79% au declarat că ar recomanda Amgen ca un loc de muncă excelent.2
  • Am întâmpinat primii noștri elevi din programul „earn-and-learn” (câștigă și învață) și am lansat Programul Amgen de reintrare în carieră.
  • Am anunțat un nou angajament de 12,4 milioane de dolari pentru a sustine un numar de 180.000 de studenți prin intermediul Amgen Biotech Experience.
 • Planetă sănătoasă

  Acordăm prioritate sustenabilității și urmărim să ne minimizăm impactul asupra mediului pentru a păstra resursele naturale pentru generațiile viitoare.

  În 2023:

  • Suntem pe cale să atingem obiectivele de sustenabilitate a mediului pentru 2027 și, până la finalul anului 2023, am atins 54% din obiectivul de reducere a emisiilor de carbon, 34% din obiectivul de reducere a consumului de apă și 54% din obiectivul de reducere a deșeurilor eliminate.3
  • Unitatea noastră de producție bio autorizată de FDA din SUA în 2024 și deschisă recent în Ohio a fost construită conform standardelor LEED Gold, iar o a doua fabrică în construcție în Carolina de Nord îi urmează exemplul.
  • Ne-am oficializat așteptările de a interacționa cu furnizorii în categorii de cheltuieli selectate pentru a sprijini adoptarea de către aceștia a unor obiective climatice bazate pe date științifice.
 • Un Amgen sănătos

  Respectăm standarde înalte în operațiunile noastre și ne străduim în permanență să reflectăm valorile Amgen în cultura, produsele și strategia noastră.

  În 2023:

  • 100% dintre angajați au fost instruiți cu privire la Codul de conduită Amgen.
  • Am înființat Consiliul Amgen de guvernanță AI și am adoptat cadrul Trustworthy AI (inteligență artificială de încredere) pentru a promova utilizarea responsabilă a inteligenței artificiale.
  • Liderii și echipele lor au acces la o serie de resurse concepute pentru a facilita comunicarea deschisă între angajați și managerii lor.

1Fundația Amgen Safety Net este o entitate juridică separată finanțată de Amgen. Evaluată la costul de achiziție cu ridicata.

2Au răspuns aproximativ 69% dintre angajații care au primit sondajul Global Engagement.

3Reducerile consumului de apă și de producție de deșeuri sunt măsurate în raport cu o valoare de referință pentru 2019 și iau în considerare doar proiectele de reducere verificate și nu modificările asociate cu restrângerea sau extinderea companiei.

amgen
amgen

Strategia de mediu. sociala si de guvernanta- raport